PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 18 de juny del 2014

CIUTADANS DE CONGRÉS-INDIANS, CIUTADANS DE SEGONA

Indignant. El tracte que el govern de CiU està donant al barri de Congrés-Indians en el tema dels equipaments del Canòdrom és absolutament vergonyós. Ens estan discriminant i tractant com a un barri de menors d'edat, i això no es pot acceptar. 
Avui ha tingut lloc la Comissió d'Urbanisme del Districte, on es presentava la Modificació del Pla General Metropolità que us explicava en un vídeo del meu darrer article. Aquest pla urbanístic talla de socarrel el futur dels equipaments del nostre barri, i tal com està redactat en aquest moment és inacceptable. El que hauria estat lògic i sensat, i que el conseller del PSC Andreu Raya ha demanat en la comissió tal i com ens havíem compromès, hauria estat fer un consell de barri extraordinari per informar els veïns i veïnes, justificar i explicar perquè ho han fet així i donar-lo a conèixer a la ciutadania dintre del termini d'al·legacions. ELS CIUTADANS TENEN LA DARRERA PARAULA, TENEN DRET A SABER, TENEN DRET A OPINAR I TENEN DRET A OPOSAR-S'HI O A DONAR-HI SUPORT. No es pot passar pel futur de Congrés-Indians de puntetes, retallant el dret dels veïns i les veïnes a la participació. 
Doncs bé, contràriament a la transparència que demanem i a la corresponsabilitat amb els veïns, els seus plans són explicar-ho en el proper consell de barri ordinari al mes de setembre, és a dir, quan ja no es pugui fer res. El termini d'al·legacions s'acaba el 26 de juny, la propera setmana. Encara sort que els partits polítics (de fet no tots) hem tingut informada l'Associació de Veïns, hem treballat amb ella les al·legacions i hem facilitat així que la taula de treball de les entitats estigui també al dia i pugui al·legar.
Però encara més: en el barri de Sant Andreu han fet consells de barri extraordinaris a dojo, per ensenyar obres de carrers, per parlar de plans del carrer Gran, etc. Ho han fet a tot arreu... EXCEPTE A CONGRÉS-INDIANS. Som CIUTADANS DE SEGONA? Per què el que val en altres barris no val al nostre?
En aquestes condicions, el PSC hem votat en contra de tirar endavant el pla com està concebut i sense dur a terme una participació efectiva de la ciutadania. Creiem que no hi ha dret i que AIXÍ NO ES FAN LES COSES. Els altres grups municipals, a excepció de CiU que ha votat a favor, i d'UpB que no hi era present, han fet reserva de vot. Un "de moment no ens mullem", que retarda la presa de decisió del govern al voltant d'un consell de barri urgent i amaga les seves intencions de cara al plenari de Districte del proper 8 de juliol, en el qual haurem de votar el pla. 
Per acabar-ho d'adobar, avui hem sabut també que les obres d'adequació de l'edifici de la grada patiran un altre retard i no començaran fins després de l'estiu. Potser aquest retard hauria de servir a l'Ajuntament per replantejar-se els usos almenys de manera provisional i trobar una sortida a les reivindicacions de les entitats que demanen un ús temporal de l'edifici a l'espera de que es construeixin els nous equipaments. Dóna la sensació de que la manca de pols reivindicatiu de Congrés-Indians li ve de perles al govern de CiU per no fer res aquí i no buscar solucions als nostres problemes. Com a conseller estic preocupat. COM A VEÍ INDIGNAT. No m'agrada que em tractin així.

dijous, 5 de juny del 2014

3 ANYS DESPRÉS... TORNA EL PLA DEL CANÒDROM

Després d'haver deixat decaure la Modificació del Pla General Metropolità que havia de permetre la construcció dels equipaments demanats per les entitats de Congrés-Indians a través de la taula de treball del Canòdrom, ara l'Ajuntament presenta un nou projecte que amaga algunes trampes. Si el nou pla s'aprova tal i com l'han presentat, no només perdrem 5 equipaments sinó que mai més no es podran construir.
Podem entendre que les circumstàncies econòmiques no permeten planificar en aquest moment els equipaments de la Generalitat, però no podem acceptar que la superfície reservada es perdi per sempre convertint-la en zona verda. Estan retallant el present i abandonant el futur.
Us hem preparat un vídeo explicatiu de 3 minuts en que fem una explicació que, espero, us sigui entenedora i us permeti fer-vos una idea de la magnitud del que presenten.El teniu a continuació.
I només una cosa més, sense rectificacions al pla no el podrem acceptar. Els usos es poden canviar si les necessitats del barri canvien, però si els espais es perden no es podran fer mai més equipaments. Ara estem en el termini d'al·legacions. De moment la taula de treball i l'Associació de Veïns en presenten, a l'igual que el PSC i, probablement, altres partits polítics. Us mantindrem informats.


dimecres, 4 de juny del 2014

PRESENTACIÓ DELS "AMICS DE L'ALZINA"

Tenim una nova entitat al barri de Congrés-Indians: el passat 28 de maig es va portar a terme la primera trobada d'AMICS DE L'ALZINA, una associació nascuda d'exprofessors i exalumnes de l'institut que volen mantenir el lligam amb el centre i alhora ser útils a les noves promocions.
La reunió va ser conduïda per tres dels exprofessors més carismàtics, recentment jubilats: Carlos Castel, Jesús Garcia i Celestí Bertran. Una trobada simpàtica que suposa un bon punt d'inici per començar a treballar. En els propers mesos posaran en marxa l'entitat amb el redactat dels estatuts i el nomenament d'una junta. 
La idea és principalment que els exalumnes agafin un paper protagonista en l'associació i treballar en comissions, de les quals de moment n'han proposat tres. El primer pas ha estat obrir una pàgina web dintre de la de l'institut perquè us pugueu fer socis o trobar-ne informació. També tenen pàgina al Facebook, i un correu electrònic per posar-vos-hi en contacte amicsdelalzina@gmail.com .
Des d'aquí volem encoratjar a tots i totes aquells/es que heu estat alumnes o professors a que us feu socis dels Amics de l'Alzina. Es tracta d'un projecte engrescador i amb futur, per trobar antics coneguts però també per viure el present de la comunitat educativa i donar-hi suport. Jo ja me n'he fet soci, i vosaltres a què espereu?



dimarts, 3 de juny del 2014

ALEXANDRE GALÍ: UN MUSEU A L'AIRE LLIURE

El barri de Congrés-Indians té un problema de places d'aparcament al carrer que ve de molts anys enrere. La pròpia construcció del barri, sense aparcaments soterranis, i el creixement del parc automovilístic, han agreujat aquesta manca de llocs. Doncs bé, des de fa uns quants anys, els carrers d'Alexandre Galí i de Felip II estan sent colonitzats per una sèrie de vehicles molt vells que a més no poden circular perquè no estan al corrent de la ITV. Aquests cotxes (més de 10 entre els dos carrers) pertanyen a un parell de col·leccionistes que no deuen de tenir un lloc on aparcar-los i que furten d'aquesta manera les places d'aparcament que d'altres podrien aprofitar. De tant en tant els canvien de lloc (no poden circular!) perquè no se'ls doni per abandonats. S'han fet diverses queixes, però el problema d'aquest abús de la via pública és difícil de resoldre. No estem en contra de que algú tingui una col·lecció de cotxes vells, sinó de que els tingui al carrer impedint que altres hi puguin aparcar, més quan no poden circular i tampoc no sabem si tenen assegurança en vigor. Esperem que algun dia es pugui resoldre aquesta situació. Si voleu veure cotxes dels anys 80, no us perdeu la col·lecció del carrer Alexandre Galí.