PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 18 de juliol del 2013

L'ÚLTIM DE SET

El passat dia 10 vam tenir plenari al districte de Sant Andreu. Un moment idoni per fer balanç de l'acció del govern de Xavier Trias pel fet de coincidir amb la meitat de l'actual mandat, que finalitza a mitjans de 2015. El regidor de Districte ho va entendre així, i va dedicar el seu informe a explicar les principals accions que han dut a terme aquests dos anys i també aquelles que pensen tirar endavant durant els dos que els queden. 
En resum, podríem dir que la primera meitat del mandat ha estat centrada en acabar les obres ja començades la legislatura anterior a cada barri, amb les inauguracions de la residència de gent gran del Bon Pastor, la biblioteca de la Trinitat Vella, l'illa d'equipaments (centre cívic, escola bressol, pisos tutelats) de la Caserna de Navas, el CUAP de Sant Andreu, l'escola bressol de la Fabra i Coats. En total setze equipaments repartits per tot el Districte... excepte Congrés-Indians.
Per desgràcia el futur dels equipaments que el barri necessita està excessivament lligat a la manca de sol per construir-los, i l'únic lloc disponible és el Canòdrom (junt amb les pistes de tennis). I aquí comencen els problemes. Aquests dos anys no han estat aprofitats per enllestir els plans urbanístics que s'havien començat, i el retard acumulat no permetrà cap actuació en aquesta legislatura. Dos anys aturats ens porten a quatre anys complets més sense fer-hi res de res.
A continuació el Regidor va fer una exposició dels plans per als propers dos anys. Una altra vegada res de nou. Si bé tots els barris tenen equipaments o reurbanitzacions de carrers en desenvolupament, no hi ha cap ni un que hagi estat una iniciativa nova d'aquesta legislatura. Tots formen part de les previsions i planificacions fetes abans del 2011, el govern municipal no té projectes propis. Ho van comentar tots els grups polítics en les seves intervencions: a la Trinitat el projecte Porta Trinitat (pactat fa anys amb els veïns), al Bon Pastor i Baró de Viver obres als centres cívics previstes quan se'ls va concedir la llei de Barris i reurbanitzacions de carrers, a la Sagrera la Torre de Berenguer de Palou, a Navas la Plaça de la Mainada, a Sant Andreu reurbanitzacions de carrers al centre. 
I a Congrés-Indians???? Una obra: acabar l'edifici de la grada de Canòdrom per encabir-hi un centre públic-privat de recursos empresarials. Està previst que s'inauguri el 2015. També reparacions d'algunes voreres a Alexandre Galí i Campo Florido.
El mateix matí del dia de plenari, el regidor deia en una entrevista a El Periódico que els equipaments presentats estaven distribuïts per tots els barris i responien a les necessitats dels seus ciutadans. Doncs bé, li vaig preguntar si els veïns de Congrés-Indians no tenien necessitats, i en què millorarà la seva vida acabar l'edifici del Canòdrom per fer un equipament que no donarà serveis de proximitat. Encara estem esperant la resposta.
La realitat és que Congrés-Indians és el darrer dels set barris de Sant Andreu en inversions i plans (el darrer barri del darrer Districte de Barcelona en inversions). El govern no presenta res de nou, ha retardat tot el que ha pogut els plans que hi havia previstos, i al final no farà res de res. Ni coneixen el barri ni tenen voluntat de fer-ho. Ens tenen completament abandonats. El barri es mereix alguna cosa més que la gestió de serveis de neteja i seguretat, i es mereix tenir un futur a curt, mig i llarg termini. No tot ha de ser manteniment i reparacions. Cal tenir un pla i començar a avançar.

dilluns, 1 de juliol del 2013

EL BLOC EL FEU VOSALTRES

Gràcies a les 40000 visites que ha rebut el bloc en 4 anys i a les 295 persones que llegiu els correus amb les notícies de Congrés-Indians i envieu les vostres propostes i aportacions a enricfv@gmail.com, anem aconseguint petites actuacions en el nostre barri. Us hem d'agrair aquesta col·laboració perquè el barri el fem tots i totes, i no hem de baixar la guàrdia si volem evitar el deteriorament  mentre mirem d'aconseguir millores. 
I dic tot això perquè aquests dies l'Ajuntament ha realitzat tasques de manteniment que demanàvem en el bloc el 28 de maig. En concret han procedit a la retirada dels cartells que quedaven dempeus de les afectacions de trànsit que es van produir en les obres del carrer Garcilaso. La llàstima és que enlloc de tapar els forats amb una rajola, els han tapat amb ciment. Esperem que la propera vegada es fixin més en aquests detalls.
En fi, encara queden vàries demandes per resoldre, però us mantindrem informats/des puntualment, tant dels compliments com dels incompliments. I ja sabeu, seguim esperant les vostres aportacions.