PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 29 de gener del 2010

Tall de Metro durant 3 dies a l'estació de Congrés

TMB ens informa de que està previst el tall de la Línia 5 del Metro per als dies 19, 20 i 21 de febrer. Aquest tall afectarà l'estació de Congrés, de manera que per donar servei als viatgers durant aquests dies, TMB ha previst un servei de busos "llançadora" que ha de passar pel carrer Garcilaso entre Felip II i el passeig de Maragall. Aquest servei tindrà una freqüència prevista d’aproximadament un bus articulat cada 2 minuts.
Com ja sabeu, el carrer Garcilaso està tallat al trànsit entre el carrer Francesc Tàrrega i Acàcies, per tant s'haurà d'brir a la circulació dels autobusos:
Per al pas dels autobusos no és necessari que el carrer estigui asfaltat però si que estigui feta la base de formigó ( i que hagi tingut prou temps d'endurir-se). Per aquesta raó s'ha donat especial importància a l'execució de la base de la calçada per tal de garantir que s'hagi formigonat tot el tram que queda abans del proper dia 12 de febrer.
Aquesta actuació d'urgència suposa que el carrer s'haurà de mantenir tancat al trànsit (amb pròrroga de permís que el comitè d'obres va atorgar en el seu moment) durant uns dies entre Francesc Tàrrega i Acàcies i , puntualment, entre Puerto Principe i Francesc Tàrrega.

El Canòdrom comença a escalfar motors

Com ja us havia comentat en posts anteriors, el Consell de les Arts està preparant una exposició per a la inauguració del centre d'Art del Canòdrom, que està prevista per quan s'acabin les obres cap allà el mes de març. Doncs bé, els artistes seleccionats ja estan donant forma als seus projectes, que han d'estar relacionats amb el barri de Congrés-Indians i amb el Canòdrom i la seva història.
Em vull referir a un d'aquests projectes, del qual només us desvetllaré una petita part per mantenir la capacitat de sorpresa de la proposta. Es tracta de l'obra d'Albert Gusi, un treball fotogràfic molt original, i en el que vam col·laborar dissabte passat un reduït grup de veïns del barri: la Paulina, la Dolors, la Matilde, el Juan, l'Àngel i jo mateix.
Suposo que alguns de vosaltres ens vau veure passejant pels llocs més emblemàtics del barri explicant a l'Albert Gusi i al Jordi la història d'aquests llocs i els nostres sentiments cap al lloc on vivim. Fins aquí tot molt convencional. Potser us preguntareu on està l'originalitat de la proposta? Doncs bé, el Jordi és invident i feia fotos dels llocs on el portàvem, però les fotos no les feia ell sinó el seu gos, el Maizer. I no us explico rès més. Quan veieu l'exposició tornaré a penjar un post on podreu veure com feia les fotos el Maizer.
A tots ells, l'Albert, el Jordi, la Ilde, el Joan i l'Aleix, moltes gràcies per haver-nos fet passar un matí tan agradable i original, però sobretot per abordar la vida del nostre barri d'una manera tan original.

Els botiguers del barri es disfressen pel Carnestoltes

Com cada any, un grup de botiguers del barri es disfressen i atenen als seus clients i veïns amb la disfressa. Aquest any el tema escollit serà: "Anys 30, època del Charleston". Enguany la jornada serà el divendres 12 de febrer.
La iniciativa s'emmarca en l'interès dels botiguers per impulsar el comerç de proximitat, i és una més de les activitats que estan fent (recordeu la seva participació a la festa de Nadal, les jornades de comerç al carrer, i la seva col·laboració dintre de la Coordinadora de Congrés-Indians en l'organització de la Cavalcada i del Carnestoltes). Així doncs, conviden a tothom a que passi per les botigues, i a que vegi les seves disfresses. I si s'engresquen prou, és possible que el diumenge 14 surtin a la rua del barri formant una comparsa, però això ja és avançar aconteixements...

dimarts, 26 de gener del 2010

Sessió informativa per a les famílies del nou col·legi de Congrés-Indians

La nova escola de Congrés-Indians organitza aquest mes de febrer una jornada de portes obertes i sessió informativa el proper dia 1 de febrer a les 18h. Com que encara no estan construïts els mòduls, la jornada es farà a l'escola Can Fabra (C/ Segre, 34-36) que també és de mòduls prefabricats. D'aquesta manera les famílies es podran fer una idea de com serà la seva escola fins que es construeixi la definitiva als terrenys de les pistes de tenis del Canòdrom.
La preinscripció per al proper curs, en que tindrà 2 grups de P3, serà del 2 al 16 de febrer al Casal de Barri de Congrés-Indians (Manigua, 25-35 cantonada Garcilaso), dilluns, dimecres i divendres de 10 a 13h, dimarts i dijous de 15 a 17h.
Si necessiteu contactar amb l'escola, teniu a la vostra disposició el telèfon 638.681.311

dilluns, 25 de gener del 2010

Posada la primera pedra del Poliesportiu de Cotxeres Borbó

A poc a poc anem completant el mapa d'equipaments als que podem accedir els veïns de Congrés-Indians. Si fa dues setmanes explicàvem que tindríem una nova escola d'infantil i primària aquest curs al Canòdrom, avui toca recordar que ahir l'alcalde Jordi Hereu va posar la primera pedra del poliesportiu de Cotxeres Borbó. Els que hi vau anar, devíeu de veure també que el Centre de Salut també està a punt d'acabar-se (de fet s'anirà posant en marxa gradualment a partir del mes de juny).
El nou centre esportiu s'emmarca en una illa d'equipaments on també hi haurà sis centres de salut, un casal per a la gent gran, una biblioteca i un aparcament, així com una gran zona verda. L'equipament suposarà una inversió d'11 milions d'euros, comptarà amb prop de 9.000 metres quadrats de superfície repartits en dues plantes, on hi haurà dues piscines cobertes, una pista poliesportiva coberta, sales de fitness i una zona de serveis.
La construcció del Centre Esportiu Municipal Cotxeres Borbó s'emmarca en el Pla d'Equipaments 2008-2011, pel qual l'Ajuntament preveu construir i remodelar una desena de centres esportius municipals durant aquest mandat. L'objectiu és que qualsevol ciutadà de la ciutat tingui un equipament on practicar-hi esport a 10 minuts de casa.

Arriba el Carnestoltes a Congrés-Indians

El cap de setmana dels dies 12, 13 i 14 de febrer, el barri s'omple d'actes de les entitats. A hores d'ara ens han enviat els seus plans la Coordinadora d'Entitats, les escoles Pompeu Fabra i Sants Innocents, l'Agrupació Congrés i l'Asssociació de Veïns. Podreu trobar els actes a l'agenda. Us penjo aquí un petit resum:

* Rúa de la Coordinadora d'Entitats de Congrés-Indians: Diumenge 14 de febrer a les 12. Sortida de la plaça del Rom Cremat. Recorregut: Jordi de Sant Jordi - Campo Florido - Francesc Tàrrega - Pinar del Río - Manigua - Pça Dr Modrego - Alexandre Galí - Puerto Príncipe - Felip II i P´ça del Congrés.
* Rúa de les escoles Pompeu Fabra i Sants Innocents: Divendres 12 a les 10:30h.
* Rúa de l'escola Ramon Llull: Divendres 12 a les 15:30h
* Festa de Carnestoltes a l'Associació de Veïns: Dissabte 13 de febrer a les 18h. Hi haurà berenar i concurs de disfresses.

divendres, 22 de gener del 2010

Un nou servei al BLOG

Si voleu saber alguna cosa del barri, del que passa, avisar d'un problema de manteniment, fer propostes sobre diferents temes, etc, ara ho podeu fer des d'aquest blog.
A la dreta de la pàgina trobareu un apartat on diu "PREGUNTA AL CONSELLER". Allà podeu penjar les vostres qüestions i en breu us enviaré un correu amb la resposta.

dijous, 21 de gener del 2010

Festa futurista per a inaugurar el Punt d'Informació Juvenil Garcilaso

Avui dijous 21 de gener, a les 18.00h, té lloc la festa d’inauguració del nou Punt d’Informació Juvenil i de l’Espai de Trobada per a Joves El Garci,situat al Centre Garcilaso (c. Juan de Garay, 116-118). L’acte comptarà amb l’assistència del president del Consell de Districte de Sant Andreu, Joaquim Mestre, i de les regidores de Sant Andreu, Gemma Mumbrú, i de Dones i Joventut, Elsa Blasco.
Amb motiu d’aquesta inauguració a la planta 1 de Centre Garcilaso es celebrarà una festa futurista amb DJ’s, tallers futuristes, espectacles virtuals, videojocs en pantalles gegants, torneigs de futbolí extraterrestre o la presència d’actors i actrius alienígenes.

Els Punts d’Informació Juvenil són uns serveis gratuïts de l’Ajuntament de Barcelona creats per a oferir a les persones joves informació sobre tot allò que els pot interessar, i on aquestes poden consultar informació i tenen a disposició professionals que els poden orientar i assessorar en allò que necessitin conèixer (com temes de formació acadèmica, treball, mobilitat europea, associacionisme o salut).
Ofereixen també serveis d’accés lliure a internet, possibilitat d’efectuar consultes on-line i per telèfon, tauler d’anuncis (intercanvis, compravenda, pisos a compartir, borsa de treball...), i oferta d’activitats informatives (xerrades, exposicions o conferències).
Pel que es refereix a l’Espai de Trobada de Joves El Garci, aquest és un espai sol·licitat pels propis joves, després d’un procés de participació portat a terme en el Centre Garcilaso, ja que ve a cobrir la necessitat de disposar d’un espai d’encontre informal, amb sofàs, un futbolí, taules de ping-pong.... L’espai es troba a la planta soterrani 1 del Centre i està conduit per la dinamització juvenil de Navas, la Sagrera i el Congrés.

dimecres, 20 de gener del 2010

Les escoles de La Sagrera i Congrés-Indians fan una xerrada informativa comuna

Demà dijous, 21 de gener, les escoles públiques dels dos barris faran una xerrada informativa prèvia a les seves jornades de portes obertes. Aquesta xerrada ha de servir per donar a conèixer el seu projecte educatiu, i anirà a càrrec de l'inspector de la zona, dels equips directius de les escoles i dels Serveis Educatius del Districte de Sant Andreu.
L'acte es farà a l'Escola Rosa dels Vents (Carrer Açores, 1-3, a la banda de baix de la plaça de l'Assemblea de Catalunya) a les 18h. L'entrada és lliure i no cal apuntar-s'hi abans.

dimarts, 19 de gener del 2010

L'Ajuntament publica les dades estadístiques per barris

L'Institut Municipal d'Estadística ha publicat a la web de Barcelona totes les dades de la població de la ciutat, classificades per barris. Un repàs de les dades de Congrés-Indians ens dóna informació molt interessant. Entre altres coses us destaco que a finals del 2009 el barri tenia una població de 14.111 habitants. D'aquests, 3616 (25.6%) són majors de 65 anys, sent el grup d'edat més nombrós. Gairebé una tercera part de la gent gran viu sola a casa seva (1022, un 28%), i d'aquests la gran majoria són dones (849, el 83%).
Respecte del nivell socio-econòmic, la renda familiar disponible és del 83,6% de la mitjana de la ciutat de Barcelona, situant el nostre barri en un nivell intermig al Districte de Sant Andreu (per sota dels barris de Navas, La Sagrera i Sant Andreu, per davant de la Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver).

Us recomano una repassada a la gran quantitat de dades que dóna la web municipal sobre el barri. A tots aquells que les examineu, us convido a enviar els vostres comentaris al bloc.

Per acabar, us adjunto també la piràmide de població de Congrés-Indians, en la que podreu observar que el grup de població més gran en les dones és el de 75 a 79 anys, en canvi en els homes és el de 30 a 34 anys.

divendres, 15 de gener del 2010

El Consell de les Arts escull nou projectes per a l'exposició "CANÒDROM 00:00"

El jurat del concurs de projectes artístics per a l’exposició Canòdrom 00:00:00 ha escollit nou de les vuitanta-una propostes rebudes que formaran part d’aquesta propera exposició.
Els projectes que es duran a terme son els dels artistes: Margarita Andreu, Xavier Arenós, Marc Arroyo, Isabel Banal, Ana de Matos, Albert Gusi, Jordi Mitjà i les agrupacions: Observatori Nòmada Barcelona (Pau Faus, Pere Grimau, Domènec Montserrat) i Gustavo (Rafael Griera, Regina Giménez). Han actuat com a jurat Moritz Küng, guanyador del concurs de la direcció del centre, Neus Miró, critica d’art, Vicenç Viaplana, artista, Xavier Monteys, arquitecte i Pilar Parcerisas, vicepresidenta primera del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.
L’exposició tindrà lloc en els entorns físics del Canòdrom tant bon punt ho permeti la finalització de la seva rehabilitació prevista a finals del proper mes de març.

dijous, 14 de gener del 2010

El Mercat de Felip II tindrà una fira artesanal setmanal

El passat divendres 8 de gener, la regidora del Districte de Sant Andreu, Gemma Mumbrú, inaugurà la nova Fira Artesanal que se situarà cada divendres davant del Mercat de Felip II, amb 49 parades de venda de productes d'artesania de tota mena. La iniciativa ha estat impulsada conjuntament per l’Ajuntament, l’Associació de Concessionaris del Mercat de Felip II i el Gremi d’Encantistes i Marxants de Barcelona i Província, amb l'objectiu de promoure el teixit comercial dels barris de La Sagrera, Congrés-Indians i Navas.
El conveni que regula la fira ha estat signat per un període d’un any renovable, a fi i efecte de poder valorar la seva continuïtat segons sigui el seu impacte i la seva utilitat.
Per la seva banda, el Districte de Sant Andreu hi disposarà d'un estand propi per informar als ciutadans de la marxa de les importants obres que es porten a terme a la zona, ja siguin les del barri de Congrés-Indians, l'estació de Sagrera d'alta velocitat i rodalies, la nova estació de Rodalies de la Meridiana, les línies 9 i 4 del metro, i d'altres que es considerin d'interès per al veïnat i comerços de la zona.

dimecres, 13 de gener del 2010

Tanques al parc infantil del Carrer de l'Espiga

Ahir a la tarda, al consell de barri, diversos veïns es van queixar de que les obres de remodelació del carrer de l'Espiga semblen acabades des de fa més d'un mes i en canvi segueixen sent inaccessibles per a fer-ne ús degut a que no s'ha retirat la tanca de les obres. En concret, el sr Iglesias es queixava de que durant les festes de Nadal els nens no hi havien pogut jugar.
Crec que és necessari un aclariment perquè tothom conegui els motius de l'endarreriment:
Per motius de seguretat, Parcs i Jardíns va demanar una modificació de la zona de jocs infantils quan va passar a fer-ne la inspecció de final d'obra. Aquesta inspecció va ser durant el mes de desembre. Es va fer la corresponent modificació, acabant cap els primers dies de les festes de Nadal. Això impossibilitava retirar la tanca perquè Parcs i Jardíns encara no havia fet la inspecció d'aquesta modificació. En conseqüència, l'obra no es podia obrir, ja que podria donar-se el cas de que encara quedés algun problema de seguretat.
Fins que Parcs i Jardíns no comuniqui la total seguretat de les instal·lacions, no es poden obrir per a l'ús infantil, encara que sembli que estan acabades.

Un Consell de Barri una mica atípic...

Ahir a la tarda vam constituir el Consell de Barri de Congrés-Indians. Va ser una sessió força atípica per la dificultat d’escollir un vice-president procedent de les entitats. Si seguiu llegint, més endavant ho explico.

L’assistència al consell va ser molt alta, 114 persones, incloent els representants de les 10 entitats que s’han inscrit com a membres i que són:

AFAP, Plataforma Can Ros Verd, Associació Artenea, Coordinadora d’entitats de Congrés-Indians, Unió de Botiguers, Penya blaugrana, Associació El Caliu, Comissió de Festes dels Indians, Associació de Veïns i Plataforma de Pistes Velia.

Per constituir el Consell calia escollir un vice-president procedent de les entitats o veïns, i segons el reglament calia una majoria de 2/3 de les entitats. Es van presentar 3 candidats: Jesús Ribera de l’Associació de Veïns, Francesc Beired de la Coordinadora d’entitats i el Sr Epifanio de la Plataforma Can Ros Verd. D’ells, només el sr Ribera havia presentat la seva candidatura per escrit.

Van caldre tres votacions, secretes, perquè cap dels candidats va assolir majoria suficient. La segona va deixar només 2 candidats, i al final el Sr Francesc Beired va ser nomenat Vice-president del consell perquè en Jesús Ribera va retirar la seva candidatura en favor del consens al barri.

Tot seguit es va nomenar una Comissió de Seguiment formada per entitats i veïns que ho van demanar. La seva composició serà Jesús Ribera de l’Associació de Veïns, Antonio Sabater, Jordi Flores de la Plataforma de Pistes Velia, Pilar Llauradó dels Pares i Mares del CEIP Ferran i Clua, lluís Dalmau i Magdalena de l’Associació Artenea.

Després de la constitució del consell, la Regidora del Districte va procedir a explicar l’estat de les obres al barri:

- La grada i les pistes del Canòdrom, així com les Pistes Velia i el carrer Garcilaso estaran acabats a finals del mes de març.

- Les obres de Felip II, Espiga, Cep estan pendents de la repassada final per veure que tot està acabat. Aquesta repassada la faran tècnics del Districte amb l’Associació de Veïns.

- El carrer Velia està acabat.

- Al Pas de Sant Tarsici s’instal·larà l’ascensor durant el mes de gener.

- Les properes setmanes es farà una revisió completa de l’arbrat de Felip II per veure si està en condicions o no, i a més es farà una poda.

També va explicar les necessitats del barri que han portat a construir un nou col·legi al Canòdrom (trobareu més informació en posts anteriors d’aquest bloc)

Finalment es va passar al torn obert de paraules, en el que van intervenir 20 veïns, que rebran la resposta a les seves demandes en el proper consell de barri. Els temes més destacats van ser l’accés dels aparcaments a Matanzas, la destinació del local antic del Caliu, la distribució dels contenidors al barri, i l’obertura del parc infantil del carrer de l’Espiga. També hi ha queixes de la neteja en alguns punts com els carrers Acàcies i Cep.

divendres, 8 de gener del 2010

Congrés-Indians tindrà una nova ESCOLA PÚBLICA el curs 2010-2011

Ahir a la tarda la Regidora del Districte Gemma Mumbrú i el gerent Miquel Àngel Valdueza, junt amb el gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, Manel Blasco, van explicar a la Taula de Treball del Canòdrom els motius que han portat a afegir una nova escola de primària als equipaments pactats amb la taula fins el moment. A continuació us explico els motius, a on anirà situada i quins van ser els comentaris que van fer els participants a la reunió:

1- MOTIUS:
El barri de Congrés-Indians està tenint un creixement important de la població. Segons les dades de padró del 2007 (nens que sincorporaran a P3 el 2010) es van registrar 30 naixements més que l'any anterior. El curs passat ja va caldre incrementar ratios d'alumnes per aula i crear un nou grup de P3 al col·legi Ferran i Clúa (el gerent del consorci va agrair molt especialment l'esforç de la comunitat educativa d'aquest col·legi). A més els pares dels nens/es que van anar a parar a aquest grup van fixar com a prioritari no haver de sotir del barri per escolaritzar els seus fills.
Com que el Ferran i Clua no pot encabir més alumnes, no tindrà un nou P3 enguany, de manera que ens trobem amb un sobrant de 50 infants. O sigui, és necessari crear una escola amb 2 grups de P3 (dues línies) al barri. Per desgràcia no tenim més solars per equipaments a Congrés-Indians que el Canòdrom.
Segons el gerent del Districte, la nova escola s'afegirà en principi als equipaments ja previstos al Canòdrom , i de moment no es renuncia a construir-ne cap d'ells.

2- SITUACIÓ
Com que no hi ha temps de construir l'escola pel proper curs, de moment s'encabirà en uns mòduls provisionals a la placeta que hi ha a la cantonada de Cardenal Tedeschini amb Concepción Arenal, on ara hi ha les pistes de petanca i un petit parc infantil.

3- COMENTARIS DE LA TAULA

- L'Associació de Veïns va comentar que la realitat del barri està en continu canvi i que entenia que ara calia resoldre el problema de l'escolarització, que no havia aparegut anteriorment.
- El Sr Perapoch i el Sr Tomàs van comentar que si no es renuncia a cap equipament, caldrà fer edificis més alts.
- El Sr Jesús Ribera de l'Ass de Veïns va recordar que si finalment es fa el poliesportiu sota l'escola, ha de ser obert a les entitats i altres col·legis del barri.
- El Sr Perapoch d'AFAP va demanar que s'aprofiti per reordenar el carrer del Cardenal Tedeschini.
- La Plataforma Can Ros Verd va tornar a expressar els seus dubtes de que sigui convenient fer equipaments als terrenys del Canòdrom, com ja havia sostingut en altres reunions.
- AFOCA i la Plataforma de Pistes Vèlia es van queixar de que la taula no havia estat informada amb prou antelació del nou equipament.

La Champions de París es passeja per Congrés-Indians

La Penya blaugrana de Congrés-Indians ens tenia una sorpresa preparada per a la nit del 5 de gener: van portar la copa de la Champions League que va guanyar el Barça l'any 2006 a París.
Al costat dels Reis Mags d'Orient, la copa va ser una de les grans atraccions de la nit al barri. Tots els que van venir al local de l'Associació de Veïns a l'entrega dels premis de dibuix infantil es van poder retratar amb la Copa original.

En Vicenç Sarmiento, president de la Penya i de la Coordinadora de Congrés-Indians ens ha promès que farà tot el possible per portar al nostre barri el camió del Barça que està passejant per tota Catalunya el sis trofejos guanyats pel Barça el 2009. A veure si hi ha sort!

Horaris Comercials

Una vegada acabades les festes de Nadal, tornen a sorgir els dubtes de si tots els establiments comercials han respectat el horaris d'obertura legals. En general els veïns i els botiguers veuen que alguns comerços obren tots els festius i a totes hores, especialment els regentats per estrangers. La polèmica està viva, ja que s'acusa a les autoritats de complicitat i de deixar-los obrir en horaris en que no està permès als botiguers "d'aquí". Com que sospitava que aquesta era una polèmica interessada, he estat revisant la normativa catalana d'horaris comercials. Us la ofereixo al blog perquè n'estigueu informats. En podreu teure conclusions interessants.

TIPUS D'ESTABLIMENT

Obertura setmanal

Horaris

Diumenges i Festius OBERTS

Tancament Obligatori

Obertura restringida

Comerços en general

De dilluns a dissabte

De 7 a 22h, màxim 12h al dia

8 a l'any

Tots els altres diumenges i festius

24 i 31 de desembre màxim fins les 20h

Pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats

Sense limitació

Sense limitació

Tots

Sense limitació

Sense limitació

Premsa, flors i plantes

Sense limitació

Sense limitació

Tots

Sense limitació

Sense limitació

Comerços alimentació de menys de 150m2

Sense limitació

Sense limitació

Tots, excepte els dies de tancament obligatori

1 de gener, 1 de maig, 11 de setembre, 25 de desembre

24 i 31 de desembre màxim fins les 20h

Establiments de conveniència

Sense limitació

Sense limitació (mínim 18h al dia)

Tots, excepte els dies de tancament obligatori

2 de gener, 1 de maig, 11 de setembre, 25 de desembre

25 i 31 de desembre màxim fins les 20h

Les botigues d'alimentació de menys de 150m2, o les fruiteries poden obrir tots els dies de l'any excepte 1 de gener, 1 de maig, 11 de setembre i 25 de desembre. En aquesta categoria estan els petits súpers i les fruiteries.

Els establiments de conveniència tenen les mateixes restriccions. Aquestes botigues han de tenir menys de 500m2, i han d'oferir de manera similar llibres, diaris, revistes, alimentació, discos, vídeos, joguines, regals i articles diversos. Han d'obrir almenys 18h diàries. En aquesta categoria se situen els basars xinesos i les botigues tot a 1euro.

Ara, si repasseu els comerços del barri que obren en festius veureu que la norma és complerta per tothom en general.

dimarts, 5 de gener del 2010

Previsions per a la cavalcada de Reis

El Servei Meteorològic de Catalunya ha previst que aquesta tarda podria ploure durant la celebració de la cavalcada de Reis. En principi han de ser pluges poc abundants, però localment poden ser quantioses.
La Coordinadora de Congrés-Indians, que organitza els actes, ha planificat què fer en cas de que la pluja aparegui i aigualeixi la festa:

- Si no plou de forma abundant, la cavalcada seguirà l'horari i el recorregut previstos, sortint a les 18h de l'Associació de Veïns.

- Si plou fort, la recepció dels Reis i l'entrega per part dels regidors del pa, la sal i la clau màgica es faran a dintre de l'Església de Sant Pius Xè.

Referents del barri de Congrés-Indians

Com ja us havia comentat, i podeu trobar a l'agenda, el proper dia 12 de gener tenim Consell de Barri. Aquesta sessió tindrà com a punt principal la constitució oficial del consell. El reglament pel que es regirà el podeu trobar a l'apartat ARXIUS d'aquest blog.
El consell està format per les entitats del barri que estiguin registrades al Registre Ciutadà, i també pels representants polítics del Consell Municipal del Districte de Sant Andreu que han estat assignats a Congrés-Indians. Són els següents:
- Presidenta del Consell de Barri: Gemma Mumbrú (Regidora del Districte)
- Secretari del Consell: Rafael Fernández (Conseller Tècnic del Districte)
- Conseller del barri: Enric Fernández-Velilla (PSC)
- Consellers adscrits: Alberto Ferrer (ICV)
Jaume Molero (CiU)
Carmen Santana (PP)
Montserrat Benedí (ERC)

Durant la sessió també s'escollirà un vicepresident del Consell, que actuarà en representació de les entitats.

dilluns, 4 de gener del 2010

Actuacions de manteniment al carrer Pardo

Si heu passat els darrers dies pel carrer Pardo, haureu vist que la vorera de la banda muntanya entre Cardenal Tedeschini i Can Ros ha estat aixecada completament en alguns trams.

L'actuació respon al mal estat en que es trobava el paviment, degut especialment a l'aparcament de cotxes a sobre de la vorera. Les actuacions que s'estan fent suposen l'aixecament i substitució de les rajoles que estaven en mal estat. No es tracta de cap remodelació del carrer.

Quan s'acabin aquestes obres mirarem de que s'arreglin altres trams de carrers que també ho necessiten, com Sant Pascual Bailón i una part del carrer de can Ros.


El mes de gener comença ple d'actes per a tota la família

Com cada any, la primera setmana d'aquest 2010 ens porta dues celebracions molt importants en el calendari:
- El 5 de gener comencem amb la CAVALCADA DELS REIS MAGS. Recordeu que comença a les 18h l davant de l'Associació de Veïns (Felip II, 222). Una mica més avall en aquesta pàgina teniu el recorregut complet. No hi podeu faltar amb els vostres fills i filles.


- I el diumenge 10 de gener a partir de les 12h comencen els tradicionals TRES TOMBS DE SANT ANDREU, que obren les celebracions de Sant Antoni a la ciutat de Barcelona. Carros, cavalls, traginers, tots es troben al seguici per beneir els animals i llençar caramels a tothom. El recorregut comença a la plaça Orfila (Metro L1 Sant Andreu) a les 12h amb la benedicció dels animals. Els dos primers tombs són pel carrer de Torras i Bages - Joan Torras - Gran de Sant Andreu - Malats - Plaça Orfila. El tercer tomb arriba fins a la Plaça de Mossèn Clapés i torna fins a Fabra i Puig pel carrer Gran de Sant Andreu, on acabarà.