PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 26 de juny del 2009

Ludoteca d'estiu al casal de barri

El Districte de Sant Andreu posa un nou servei a disposició dels pares i mares del barri de Congrés-Indians que no hagin pogut trobar plaça en casals d'estiu: obrim una ludoteca d'estiu al casal de barri durant els matíns del mes de juliol, des del dia 6 al dia 31. L'horari serà de les 9h del matí a les 13h, de dilluns a divendres.
Si voleu informar-vos o inscriure els vostres fills, us podeu dirigir al mateix casal (Manigua, 25) entre dilluns 29 de juny i dimecres 1 de juliol, de 17 a 20h. S'oferten 30 places setmanals per a nens i nenes de 6 a 12 anys, i el preu serà de 15 euros.
La ludoteca d'estiu serà gestionada per la Fundació Pere Tarrés, que és una entitat amb gran experiència en la gestió d'equipaments públics.

dilluns, 22 de juny del 2009

Vandalisme a la Plaça del Congrés

La passada setmana va tenir lloc una xerrada sobre civisme i convivència (foto) al casal de barri. Va ser un èxit, i més de 30 veïns van poder debatre amb els agents de la Guàrdia Urbana sobre aquests temes. Es va parlar de sorolls al carrer, alimentació de coloms i gats, defecacions de gossos, etc. Aquestes xerrades s'emmarquen en la campanya de conscienciació i sensibilització que hem engegat des del Districte de Sant Andreu, amb el lema "ACTUA!".

Doncs bé, sembla ser que aquesta campanya no arriba a aquells incívics que gaudeixen destruïnt i fent malbé el mobiliari ciutadà i ´totes les propietats públiques. Aquest cap de setmana li ha tocat a l'estàtua de la Plaça del Congrés, que ja havia patit el trencament d'una mà fa mesos, i que es va despertar amb tota la cara pintada com podeu veure a la fotografia que adjunto.

Aquests actes vandàlics no tenen justificació possible, però necessitem de la col·laboració de tota la ciutadania per evitar que es repeteixin. Cal que actuem tots denunciant els incívics, i que si veiem que passen coses d'aquestes truquem a la Guàrdia Urbana immediatament. És un treball de tots.

dimecres, 17 de juny del 2009

El col·legi Pompeu Fabra fa "50 primaveres"

El barri del Congrés està arribant a la maduresa, i les institucions i entitats que van néixer als seus inicis, allà pels anys 50, a poc a poc van anant complint la cinquantena d'anys d'edat. Enguany li toca al Pompeu Fabra, que farà aquest cap de setmana les celebracions del seu 50è aniversari.
Un col·legi que sempre havíem conegut per ser molt innovador en quant a la metodologia, i que ha format generacions d'alumnes del Congrés, ha estat també una de les primeres entitats que ens permeten fer de Congrés-Indians un sol barri: si bé va néixer al Congrés, les voltes del destí han fet que celebri els seus 50 anys a la seva seu dels Indians.
A continuació us he penjat un curt manifest de l'escola en motiu del seu aniversari, que celebren amb el lema "50 anys formant persones lliures":

Celebrar anys és sempre un motiu de joia i complir-ne 50 és l’orgull de tenir ja una història al darrera i formar part d’ella:

- Una història de canvis polítics fonamentals on l’escola Pompeu Fabra sempre s’ha mantingut ferma en la defensa dels drets que ens fan persones i la llibertat per exercir-los.

- Una història de canvis socials: nous models familiars, nous rols institucionals, una revolució ètica i moral, que l’escola Pompeu Fabra ha integrat en el seu afany innovador.

- Una història de nombroses lleis eductives, programes i maneres d’entendre l’aprenentatge en què l’escola Pompeu Fabra ha lluitat per oferir una educació integral, innovadora i compromesa, prenent una forma única i propia que la identifica.

UNA HISTÒRIA COMPARTIDA ENTRE MILERS D’INFANTS, CENTENARS DE FAMÍLIES I DESENES DE MESTRES.

Des d'aquí volem felicitar el CEIP pel seu aniversari, i encoratjar-lo a integrar-se més encara en les festes i les entitats de Congrés-Indians. PER MOLTS ANYS!!

Cliqueu aquí si voleu anar a la pàgina web del Pompeu Fabra

AVUI A LA TARDA: Xerrada de la Guardia Urbana sobre Civisme

Aquesta tarda esteu tots convidats a participar en una xerrada sobre un dels temes que més preocupen als veïns dels nostres barris: el CIVISME i la CONVIVÈNCIA.
Recordeu que la xerrada serà a les 19h al casal de barri de Manigua.

divendres, 12 de juny del 2009

Resultats de les eleccions del 7 de maig a Congrés-Indians

Ja tenim els resultats publicats oficialment pel nostre barri. Veureu que l'abstenció ha estat forta, però més baixa que la mitjana del Districte de Sant Andreu. La llista més votada ha estat la del PSC. Aquí teniu els gràfics:


El cap de setmana MOSTRA D'ENTITATS

Aquest dissabte i diumenge les entitats del Districte de Sant Andreu es troben a la Mostra d’Entitats, al Parc de la Pegaso. L’horari és des de les 11 del matí a les 21h el dissabte i fins les 19h el diumenge.
Us convidem a que hi aneu, visiteu els stands de les entitats del nostre barri i les de la resta del Districte i gaudiu de les actuacions que s’hi faran.
Podreu conèixer què fan les entitats i demanar informació. Conèixer-les i si voleu, apuntar-vos-hi. Descobrireu la riquesa del nostre món associatiu i veureu que molts dels nostres veïns hi estan participant i col·laboren a la cohesió social dels barris i a la difusió de les activitats culturals.
La Mostra és bianual, així que si no hi aneu enguany haureu d’esperar fins el 2011. No perdeu l’oportunitat!!
Clicant aquí us podeu baixar el programa i la localització dels stands.

dijous, 11 de juny del 2009

Tallers per a discapacitats psíquics al Casal de Barri

Una nova entitat tindrà cabuda al casal de barri de Congrés-Indians. Es diu ARTENEA, i la formen un grup de joves que treballen en el camp de la inserció social dels discapacitats psíquics.
Començaran a treballar després de l'estiu, i oferiran tallers d'activitats artístiques oberts tant a discapacitats com a qualsevol que vulgui compartir el seu temps.

Les activitats seran els dissabtes al matí, amb possibilitats de créixer més endavant si fos necessari i possible, i seran totalment obertes. Tindran el preu dels tallers del casal de barri, perquè Artenea és una entitat molt nova sense ànim de lucre, i qui vulgui fer-se soci de l'associació tindrà a més els beneficis de participar en altres activitats paral·leles com excursions, festes, etc.


Amb aquesta nova activitat, donem un pas més en la integració dels discapacitats psíquics al barri, i els facilitem unes hores d'activitat fora de l'horari de les escoles o centres d'educació especial.


dijous, 4 de juny del 2009

Xerrada de la Guàrdia Urbana sobre civisme

Els darrers Consells de Barri de Congrés-Indians han servit perquè afloressin moltes queixes sobre l'incivisme dels propis veïns i els problemes de convivència. Deixalles fora de lloc, defecacions de gossos, alimentació de gats i coloms, sorolls nocturns, etc. Com sabeu, l'incivisme no distingeix edats ni procedències ni nivells econòmics. És un problema de la societat en general.
Doncs bé, sensibles a aquest tema, el Districte de Sant Andreu i la Guàrdia Urbana han programat una sèrie de xerrades sobre convivència i civisme als casals de barri i centres cívics. En concret, la xerrada al barri de Congrés-Indians serà el dia 17 de juny a les 19h al casal de barri.

Aquest cap de setmana...

Pels que no fugiu de la ciutat, aquest cap de setmana tenim un grapat d'actes al barri.
Dissabte 6:
  1. Festa del comerç al carrer: Els botiguers de Congrés-Indians sortiran a la plaça del Congrés. La festa és de Districte, així que també surten al carrer els eixos comercials, des de l'eix Maragall fins a l'Eix de Sant Andreu.
  2. A les 12h espectacle infantil al casal de barri:Cia. EL SARAU - "Nem de parranda " (animació) Veniu a gaudir de la gresca sense fi.(preu 3,6 euros).
  3. A les 17h: Festa de Geòrgia al local de l'entitat Convivim: Inmigrants de Georgia, que ens explicaran la història, cultura, llegendes, organització geopolítica, acompanyats de dances tradicionals i acabant amb una degustació de menjars típics. Obert a tothom i gratuït.
  4. A les 22h: Teatre a l'Agrupació Congrés.

I diumenge 9, ja ho sabeu: A votar!!

dimecres, 3 de juny del 2009

El Blog incorpora l'agenda de les entitats

A partir d'avui, oferim un nou servei al blog de notícies del barri: podreu consultar la programació dels actes que ofereixen les entitats perquè pogueu coneixe'ls i també gaudir-ne. Només cal que cliqueu a sobre del botó "AGENDA" que hi ha a la part superior del blog.
Creiem que aquest és un pas més en el treball en xarxa al nostre barri, que si l'utilitzem servirà per enfortir una mica més les nostres entitats i alhora per incrementar l'oferta lúdica i cultural.
Esperem que en feu ús, que la consulteu amb freqüència i que aneu sovint als actes que allà hi surten.
Si voleu que surti algun esdeveniment vostre a l'agenda, només cal que envieu un email a enricfv@gmail.com amb el nom de l'acte, el lloc on es farà, dia i hora, preu i quina entitat l'organitza.
Fem Barri!, fem Congrés-Indians!

Han començat les obres del carrer Matanzas

Com molts de vosaltres ja haureu observat, el carrer Matanzas ja està tallat per obres entre els carrers de Garcilaso i Pinar del Río. Podeu trobar tot el projecte de remodelació de l'eix Matanzas-Biscaia-Passatge de Can Berdura a l'apartat ARXIUS d'aquest blog. També trobareu a l'apartat OBRES el resultat de les modificacions al projecte que es van aprovar gràcies al procés participatiu amb els veïns.
El carrer s'anirà tallant per trams al llarg de la durada de les obres. Recordeu que és una obra finançada pel pla extraordinari de finançament local, i que per tant en principi no es poden allargar més enllà del 31 de desembre d'enguany.