PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 27 de gener del 2009

Aquest dissabte obrim el pati del CEIP Pompeu Fabra a tothom amb l'activitat "ART EN FAMÍLIA"

Dintre del programa TEMPS DE BARRI, destinat a oferir recursos culturals, educatius i de lleure a fora de l'horari escolar als nens i nenes del barri, amb l'objectiu doble d'afavorir la conciliació de la vida familiar i la laboral i de generar una oferta integral d'activitats extraescolars al barri, es va fer la proposta d'obrir els patis dels col·legis els dissabtes, per convertir-los en espais lúdics alternatius, on poder portar els nens a divertir-se i interrelacionar-se.
A Congrés-Indians, una escola s'ha mostrat ben disposada a obrir els dissabtes: el CEIP Pompeu Fabra, a qui agraïm la seva col·laboració en favor del barri.
L'obertura dels patis es fa tant pels nens i nenes del CEIP Pompeu Fabra com per tots els que no ho són. És un equipament obert A TOTHOM.
Aquest dissabte 31 de gener obrim per primera vegada, i a partir de les 11h del matí (l'horari serà d'11 a 14h i de 16 a 19h) oferirem a tots aquells que vingueu, l'activitat anomenada "ART EN FAMÍLIA", en la que us convidem a grans i petits a deixar la vostra pinzellada de color i imaginació en un gran mural que us convertirà en grans artistes.
Els següents dissabtes al matí, el pati romandrà obert i amb monitors controlant-lo, però no es faran activitats organitzades de manera regular.

dilluns, 26 de gener del 2009

Felip II, les placetes del Congrés i el Pas de Sant Tarsici, entre les obres del "Pla Zapatero" pel 2009

Totes les obres que vam demanar des del Districte de Sant Andreu pel nostre barri han estat definitivament aprovades pel Govern Zapatero. Obres que pel seu cost s'haurien retardat encara un parell d'anys les haurem de fer abans del 31 de desembre del 2009, tal i com consta en les condicions dels ajuts del Fons Estatal d'Inversió Local. Les obres aprovades són les següents:
  1. Carrer Vèlia: Remodelació del carrer en el seu tram entre Riera d'Horta i Cardenal Tedeschini
  2. Matanzas/Biscaia/Passatge de Can Berdura: Reurbanització del conjunt dels tres carrers.
  3. FELIP II: Manteniment integral, amb voreres noves, millora de l'enllumenat i remodelació dels jardinets.
  4. Passatge de Sant Tarsici: Reurbanització i instal·lació d'escales automàtiques o un ascensor.
  5. Jardins de les placetes del Congrés: Arranjament i nou enjardinament de les placetes interiors del Congrés.

Cal destacar sobretot el manteniment integral de Felip II, que ha estat llargament reclamat pel barri i que suposa un cost econòmic elevadíssim. També el passatge de Sant Tarsici, que farem accessible a la gent gran per poder desplaçar-se entre Felip II i Alexandre Galí.

I tot això ho hem de sumar a la remodelació dels jardíns de Pistes Vèlia, l'arranjament de la Pista del Canòdrom i la reurbanització de Garcilaso.

Amb totes aquestes actuacions volem deixar molt clar el compromís del Districte de Sant Andreu amb el barri de Congrés-Indians i amb la nostra gent, que durant mot de temps ha estat esperant rebre aquest nivell d'inversió i millora de l'espai públic.

dijous, 22 de gener del 2009

El Canòdrom serà un Centre Cultural


Ahir al matí l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, acompanyat per la regidora del Districte, Gemma Mumbrú i el delegat de cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, va presentar al Canòdrom el programa de Cultura de la ciutat per al 2009.

Durant aquesta presentació va parlar del futur de la grada, que com sabeu està catalogada com a patrimoni històric:

Per una banda, la pista dels gossos s'està transformant en una gran zona verda oberta, obres que s'acabaran aproximadament al juny. Amb una mica de retard degut a que la troballa de fibrociment ha obligat a aturar les obres durant uns dies.

Per altra banda, la grada serà rehabilitada amb els diners que han d'arribar a través del Pla Zapatero. La condició és que les obres s'acabin abans de 31 de desembre. A partir d'aquí, l'edifici es convertirà en un gran equipament cultural que col·locarà el nostre barri en l'avanguarda de la cultura a nivell de ciutat. Concretament, l'alcalde demanarà a la Generalitat que el Canòdrom aculli el Centre d'Art de Barcelona, que ha d'agafar el relleu de Centre d'Art Santa Mònica.

Podeu llegir la notícia al diari El País i al Periódico de Catalunya.

dijous, 15 de gener del 2009

Tres projectes de Congrés-Indians entre les obres del Pla Zapatero

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat els projectes que formaran part del Fons Estatal d'Inversió Local (el conegut "Pla Zapatero" per crear llocs de treball), que sumen un total de 282.3 Milions d'euros i crearan més de 4000 llocs de treball a la Ciutat durant aquest any 2009.
D'aquests projectes, tres afecten el barri de Congrés-Indians:


  1. La remodelació del carrer Vèlia, que està en obres al sector de Nou Barris i del qual la nova imatge la farem arribar fins el final del carrer, a Cardenal Tedeschini.

  2. La reurbanització del carrer Matanzas, passatge de Can Berdura i Biscaia (1125000 euros)

  3. Manteniment de l'edifici del Canòdrom (3480000 d'euros)

Segurament, altres obres incloses en el pla també afectaran el barri, però no estem en disposició de concretar-les encara.
Els terminis seran els següents:

- Inici de licitacions abans de 21 de febrer

- Inici d'obres al mes d'abril

- Finalització de les obres abans del 31 de desembre.

Podeu llegir més sobre el tema clicant aquí

Comunicat sobre l'avaria de l'enllumenat que afecta part del Congrés

Els darrers tres dies hem estat patint una avaria de l'enllumenat públic que ha deixat sense llum els carrers de Can Ros, Sant Pascual Bailón, Jardíns de Massana i una part de Cardenal Tedeschini.
Els serveis de Manteniment de l'Ajuntament estan intentant arreglar-la, però es tracta d'una avaria complexa que apaga els llums després de dues hores d'encendre's. Han estat revisant diferents punts de la xarxa i reparant-los progressivament, i pel que sembla avui han arribat a l'últim punt, però fins aquesta nit no podran confirmar que l'avaria estigui resolta. Esperem que les previsions siguin correctes i el problema estigui solucionat.

dimecres, 14 de gener del 2009

El Casal de Barri acull a la Coordinadora d'Entitats

Aquesta tarda, la Regidora del Districte de Sant Andreu, Gemma Mumbrú, i el president de la Coordinadora Congrés-Indians, Vicenç Sarmiento, han signat el document pel qual s'autoritza l'entitat a fer ús del Casal de Barri per a les seves reunions. Amb aquest acord, la Coordinadora passarà a tenir un local estable i no haurà d'anar d'entitat en entitat per trobar llocs on reunir-se.
En el document s'estipula que podran fer ús d'un despatx el primer dijous de cada mes, de 21 a 23h.
Anem avançant en el camí de fer del Casal un equipament de referència a Congrés-Indians, obert a la iniciativa dels veíns i les entitats.

Àlbum de fotos del Barri

En Francisco Gallardo, al que molts de vosaltres coneixeu per la seva tasca en favor de les activitats que es fan al barri, ha creat un àlbum de fotos públic perquè tots poguem veure les imatges de tot allò que es fa al barri, des de la cavalcada de Reis al Carnestoltes, les Festes de Primavera, les Festes Majors, etc. De moment hi ha penjades 45 fotos de la cavalcada i la darrera sortida dels Caminants del Congrés.
L'àlbum es diu "Una Finestra a Congrés-Indians", i a l'apartat ENLLAÇOS d'aquest bloc podreu trobar-lo.
Amb iniciatives com aquesta, seguim fent xarxa i fent créixer el barri. Moltes gràcies, Francisco.

La història dels Indians, al Diari de Barcelona

Ahir va sortir publicada a la web del Diari de Barcelona una entrevista amb la Sílvia Berart, que com molts sabeu és veïna dels Indians i forma part de la Comissió de Festes i del grup Joves Indians, en la que explica la història d'aquesta part del nostre barri, i en la que podreu veure alguns dels indrets més representatius.

Us penjo l'enllaç perquè pogueu veure l'entrevista i així conèixer millor la història, en part desconeguda, dels Indians. Per veure-la cliqueu aquí.

divendres, 9 de gener del 2009

La Taula de Treball del Canòdrom edita un full informatiu

Ahir a la nit es va reunir la Taula de Treball del Canòdrom al casal de barri. Les 20 entitats presents (de les 35 que formen la Taula) van elaborar un full informatiu per tallar els rumors que corren pel barri sobre els futurs usos de l'espai. Només una de les entitats no va voler signar el full expressant reserves sobre la possibilitat de que signifiqués una acceptació del pla d'usos en el que no hi està d'acord.
El full es repartirà per les bústies de totes les comunitats de veíns dels voltants del Canòdrom i les pistes de tenis.
També us el podeu descarregar clicant aquí.
En el document es fa especial menció a que la taula de treball és una unió de les entitats del barri per tenir una única veu en les negociacions amb el Districte. També es fa un recull històric de les reunions que s'han mantingut i s'explica en quin moment del projecte ens trobem. Es destaquen tres punts molt importants:

  1. Més de la meitat de la superfície serà zona verda.
  2. En els solars es faran els equipaments que el barri necessita
  3. En cap cas no es faran pisos.

Com a Conseller del barri us he de dir que estem totalment d'acord amb el que diu el document, ja que des del moment en que vam engegar el procés participatiu sobre el Canòdrom, hem compartit amb la taula de treball els objectius de dotar el barri de Congrés-Indians dels equipaments que necessita i que històricament no ha tingut per manca d'espais on construir-los. Hem arribat a un acord sobre els usos (excepte pel que fa a la residència d'orfes disminuïts), i ara estem pendents de tenir un primer projecte pels espais que compleixi els següents requisits: Respectar el 55% de zona verda, respectar els drets dels veíns, permetre prou espai pels equipaments i ser respectuós amb l'entorn i la grada del Canòdrom.

Podeu trobar més informació en l'apartat arxiu del bloc i en el tema Canòdrom de l'índex temàtic que trobareu a la dreta d'aquesta pàgina.

Rècord en la recollida de joguines

El barri de Congrés-Indians s'ha implicat molt enguany en la recollida de joguines que cada Nadal organitza la Parròquia de St Pius Xè. La col·laboració ha estat de rècord i s'han recollit més joguines que mai.
D'aquesta manera es van poder atendre totes les peticions de famílies necessitades del barri, de les dues residències d'acollida i a més es va poder enviar una part a la campnya que promou Ràdio Estel.

A tots aquells que hi vau col·laborar, ja sigui recollint, oferint o ajudant a repartir, moltes gràcies.


dijous, 8 de gener del 2009

Imatges de la Cavalcada

Com cada any, el 5 de gener a la tarda van arribar els Reis Mags al nostre barri. La Coordinadora de Congrés-Indians, que engloba totes les entitats que treballen pel barri, els tenia preparada una gran rebuda al local de l'Associació de Veíns. Allà van entregar personalment els premis de dibuix d'enguany als nens i nenes guanyadors. En aquests premis hi concursen nens de totes les escoles de Congrés-Indians.
A continuació van pujar a les 3 carrosses, guarnides per l'ocasió i seguides d'una divertida carbonera per portar el carbó dels nens que no es porten gaire bé. Les 3 carrosses havien estat cedides per l'empresa que s'encarrega de la neteja del sector, Urbaser, a la que donem les gràcies des del Districte per la seva desinteressada col·laboració. També van comptar amb la inestimable animació de la Penya Blaugrana del barri.

La cavalcada va ser tot un èxit, seguida per moltíssima gent, i va seguir amb la seva consolidació com a un dels actes de referència del barri. Cal agrair l'esforç a totes les entitats de la coordinadora, que han treballat de valent i amb gran il·lusió per fer possible la cita anual amb els Reis. Amb aquest treball en equip, poc a poc anirem fent un barri viu i amb molta activitat.

dimecres, 7 de gener del 2009

Èxit del primer espectacle infantil al Casal de Barri

Com ja sabeu, el passat dissabte 3 de gener vam començar la programació infantil al casal de barri. Doncs bé, l'assistència de nens, nenes i acompanyants al taller de corones de reis va superar les expectatives que teníem per aquest dia, i vam passar dels 60 assistents.
Esperem que el proper espectacle gaudeixi d'encara més públic. Recordeu que la propera cita és el dissabte 7 de febrer (12h): "Artur i la princesa Blancaflor". Es tracta d'una representació de TITELLES on l’heroi Artur farà l’impossible per acostar-se a la seva bella estimada la princesa Blancafort. Espectacle de gran guinyol per gaudir de la tècnica tradicional de “titella tradicional català”. Companyia PENGIM PENJAM

dilluns, 5 de gener del 2009

Comencem el 2009 amb noves propostes

Feliç any 2009 a tots.
Encetem un any ple de millores al barri de Congrés-Indians: cap a la primavera inaugurarem Pistes Vèlia, l'arranjament dels Jardíns del Canòdrom i la remodelació del carrer Garcilaso. A més tenim en marxa una gran operació de manteniment dels espais públics, i veurem desaparèixer les velles naus on estava situat el casal de barri per millorar els equipaments educatius del Ferran i Clúa i l'Alzina.
Ara toca fer una proposta sobre la possibilitat de fer horts urbans en alguna placeta del Congrés-Indians. Com ja deveu saber, aquesta iniciativa gaudeix de gran acceptació en aquells barris on s'ha dut a terme, donat que serveix per recuperar espais urbans per al gaudi de la gent, són una forma d'estendre l'educació ambiental i presenten nombrosos beneficis terapèutics. Alhora són una barrera contra els comportaments incívics dels que abusen dels espais comuns.
Volem saber la vostra opinió sobre el tema, així que esperem que l'envieu com a comentari a aquest article per dir si us sembla bé la iniciativa i si voleu proposar algun espai en concret. Esperem la vostra participació.